Novosti

U Grudama osnovan Regionalni klub IPA ŽZH

U Grudama je 17. travnja osnovan Regionalni klub IPA Zapadnohercegovačke županije. Za predsjednika Regionalnog kluba izabran je Zoran Smital, umirovljeni policijski službenik, dok je za tajnika izabran Milan Boban, policijski službenik PU Grude.

Skupina policajaca ŽZH formirala je Inicijativni odbor za osnivanje Regionalnog kluba IPA Zapaednohercegovačka županija. Gosp. Smital je obavijestio Predsjednika IPA Bosna i Hercegovine gosp. Miru Sučića o namjeri formiranja Regionalnog kluba na području ove županije, a od strane Predsjednika IPA BiH izražena je potpora osnivanju ovoga kluba“, kazali su za portal Grude Online članovi novoosnovanog IPA kluba.

Ovom prilikom članovi IPA kluba pozivaju umirovljene i aktivne policijske službenike da kontaktiraju predsjednika Regionalnog kluba IPA, Zorana Smitala, ili tajnika Milana Bobana, u vezi učlanjivanja u klub. Sjedište Regionalnog kluba IPA je u Grudama.

Međunarodno policijsko udruženje IPA je strukovna organizacija policajaca, koja okuplja više od 400.000 članova organiziranih u 63 zemlje. Jedina je međunarodna strukovna organizacija policajaca bez obzira na funkciju, rang, politička i vjerska uvjerenja… Politički i poslovno potpuno je neovisna i nevezana za niti jednu drugu udrugu ili instituciju, otvorena je za policajce svih država, za jednostavne i neograničene odnose između pripadnika te službe te za uspostavu mogućnosti međusobne izmjene strukovnih iskustava, te je kao takva registrirana na temelju svojih ciljeva pri Vijeću Europe sa savjetodavnim statusom kao nevladina međunarodna organizacija.