Događaji

Treći turnir kluba IPA SD

Članovi RK IPA Split, zajedno sa domaćinima iz lovačkog društva Lug te Udruge policajaca branitelja Domovinskog rata Imotski organizirali su sportsko – zabavnu manifestaciju pod nazivom Stari sportovi 2014.

Klub IPA ŽZH na ovom natjecanju sudjelovao je sa svojih 16 članova. Predsjednik kluba Zoran Smital na ovaj način pridružio se organizaciji dajući značajan doprinos ovogodišnjem uspjehu u duhu IPA krilatice.

Klapa Sveti Mihovil iz Prološca izvedbom Lijepe naše uvela je sve sudionike u dnevni program. Uz klapu, prisutne je pozdravio načelnik općine Mate Lasić.

U sportskom dijelu vidjeli smo natjecanje u tri discipline. Ekipe u disciplini povlačenje konopa, PP Imotski, PGP Trilj, PP Vrgorac i Udruge policajaca branitelja Domovinskog rata Imotski, odmjerili su snage i natjecanje je završilo upravo navedenim redoslijedom.

Ništa manje atraktivno nije ni u disciplini kamena sa ramena. Deset natjecatelja u tri kruga i dobili smo pobjednike: 1. Stipe Olujić, PP Imotski; 2. Nediljko Bekavac, PP Imotski; 3. Damir Šimić, Udruga policajaca branitelja Domovinskog rata Imotski.

Sportski je žestoko bilo za stolom gdje se igrala šija/mura. „Šijavico igra mi te ćaća…” zapjevala je klapa Sveti Mihovil, a stolu su pristupili natjecatelji, pojedinačno i parovi, sve mrka pogleda sa sjećanjem na sportske dugove iz prošle dvije godine. Na trenutke kao da krv uzavre i već sljedeći potez – prijateljski pozdrav i čestitka pobjedniku. Neprocjenjivo blago tolerancije i osjećaja pripadnosti koje baštine dugogodišnje kolege i prijatelji.

Svakako rezultate treba zapisati jer već su tema rasprava u pripremi za sljedeći nastup:

Parovi: 1. Čaljkušić ( PP Omiš), Delaš ( PGP Trilj ); 2. Šabić, Karoglan ( PU SD ); 3. Milović ( PP Imotski), Jurić ( UPBDR ).

Pojedinačno: 1. Ante Šabić ( PU SD ); 2. Stanko Miljak ( PP Omiš); 3. Petar Delaš ( PGP Trilj ).

Podjela medalja i pehara nakon natjecanja, uvod je u druženje uz roštilj lovačkog društva i pjesmu klape Sveti Mihovil, solo dionice na harmonici kao i talentirane vokale koji su iskoristili dobru priliku.

Više od sto članova i prijatelja kluba, u ime predsjednika Hrvatske sekcije pozdravio je Perica Orešković, tajnik u klubu i član nadzornog odbora sekcije i Predsjednik RKM IPA ŽZH Zoran Smital.

Ove godine RK IPA ŽZH nije sudjelovala u natjecateljskom dijelu, ali ovim putem članovi su poručili da će se iduće godine potruditi sudjelovati.