Događaji

5. malonogometni turnir IPA ŽZH u Posušju

U organizaciji Međunarodne policijske udruge Županije Zapadnohercegovačke (IPA ŽZH) dana 30.lipnja 2018. u Posušju na terenima SC Lovrić održan je “V.IPA ŽZH međunarodni malonogometni turnir Posušje 2018”.

Zbog obveza policijskih službenika manji je broj natjecateljskih ekipa, što nije umanjilo značaj ovog tradicionalnog turnira, te su tako nastupile ekipe: IPA Vukovar, IPA Splitsko-dalmatinska , IPA Bijeljina, IPA Herceg-bosanske županije, IPA Županije Zapadnohercegovačke i PU Posušje.

Turnir je ove godine imao i humanitarni karakter pa su sudionici, članovi IPA-e, policijski službenici, gosti i prijatelji davali osobne dragovoljne priloge koji će biti predani Domu za djecu s poteškoćama u tjelesnom i /ili psihičkom razvoju “Marija-naša nada” iz Širokog Brijega, koji odnedavno ima i odjel za djecu s autizmom, čiji su djelatnici nazočili ovom turniru. Pobjednik turnira je ekipa IPA Vukovar, koja je i prošle godine osvojila turnir, te joj se slijedeće godine pruža prigoda da u trajno vlasništvo osvoji prijelazni pokal. Drugo mjesto osvojila je ekipa IPA ŽZH, a treće IPA Splitsko-dalmatinska. Najboljim igračem turnira proglašen je Mato Ivić iz IPA Vukovar , iz iste ekipe je i najbolji strijelac Makarto Pindrić. Za najboljeg vratara turnira proglašen je Marko Kovač član IPA ŽZH.

Pored humanitanog karaktera turnira, ove godine je karakteristično da smo za dame iz IPA klubova -sudionika, po želji , organizirali izlet na vodopad Kravice.iste su se pridružile dodjeli pokala, medalja, priznanja i nagrada koje je uručio načelnik općine Posušje gospodin Branko Bago.

Po završetku protokolarnog dijela nastavljeno je druženje uz glazbu i neizostavan roštilj koji je bio cjelodnevan i na mjestu samog sportskog događaja. Nadamo se da ćemo uspjeti i slijedeće godine organizirati turnir uz neizostavno okupljanje članova, dragih gostiju i prijatelja.