Događaji

24.sjednica UO Asocijacije policajaca u BiH

Za izvrsno domaćinstvo 24.sjednice UO Asocijacije policajaca u BiH pobrinuli su se članovi IPA RK Tuzlasnog kantona na čelu sa predsjednikom Jasminom Hećimovićem. Sjednica je održana 24.4.2019. u Gradačcu.
U pauzi sjednice, na ručku, upriličen je susret članova UO i ministra MUP-a Tuzlanskog kantona Huseina Topčagića sa suradnicima. Kako je susret najavljen predsjedavajući UO Asocijacije apolicajaca u BiH Zoran Smital je po želji ministra MUP-a Županije Zapadnohercegovačke Zdravka Borasa uručio darove ministru Topčagiću i svim njegovim suradinicima te domaćinu Hećimoviću i simbolične darove RK IPA ŽZH što je dalo poseban štih 24.sjednici UO Asocijacije policajaca u BiH.
Predsjednik Smital je iskoristio boravak u Gradačcu te posjetio prelijepu crkvu sv.Marka Evanđelista koja je prošle godine obilježila 150.-tu obljetnicu Župe Gradačac kod Modriče. U ugodonom susretu sa župnikom don Markom Hrskanovićem proteklo je jedno vrijeme i u nazočnosti predsjednika IPA RK TZ g. Jasmina Hecimovića i članova IPA RK TK i policijskog službenika iz Gradačca.

“Servo per Amikeco” – Služiti kroz prijateljstvo